Musicalsites Cast 'Er was eens... Het sprookjesconcert' https://t.co/WHwCKqwarp https://t.co/Xq5mCyTrma
mariapetersfan RT @Musicalsites: Stage Entertainment kijkt uit naar nieuw theaterseizoen https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/HzuE5gRtCU
Musicalsites Stage Entertainment kijkt uit naar nieuw theaterseizoen https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/HzuE5gRtCU
Musicalsites Theaterprogramma Marcella Wisbrun met muziek Antonio Carlos Jobim. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKqhttps://t.co/NkzBQEeTj2
mariapetersfan RT @Musicalsites: Soldaat van Oranje op De Uitmarkt https://t.co/WHwCKqNLPZ
joel_reuser_ RT @Musicalsites: Soldaat van Oranje op De Uitmarkt https://t.co/WHwCKqNLPZ
Musicalsites Soldaat van Oranje op De Uitmarkt https://t.co/WHwCKqNLPZ
Musicalsites Musical Sunset Boulevard wordt verfilmd. Lees meer op https://t.co/z7lSeHfnlQ https://t.co/jARgqAf0UO
Musicalsites Stef Pits speelt ‘Leeuw’. Lees meer over deze verrassende voorstelling op https://t.co/w81QGrUQi5 @stefpitshttps://t.co/BJm8vdtBqs

The Bridges of Amsterdam

In de musical fotografeert National Geographic-fotograaf Robert (gespeeld door René van Kooten) de beroemde overdekte bruggen van Madison County, een plaats in Iowa in de V.S. Eén van die bruggen kan hij niet vinden en vraagt Francesca (gespeeld door Lone van Roosendaal) de weg; een ontmoeting met grote gevolgen.

The Bridges of Amsterdam 13

Rederij Lovers zag de promotie van de musical en nodigde beide hoofdrolspelers plus regisseur Koen van Dijk uit voor een rondvaart langs de mooie monumentale Amsterdamse bruggen. Want die bruggen in de VS zijn leuk, maar weten zij wel dat Amsterdam de tweede stad in de wereld is qua aantal bruggen (1539 in totaal) en daarmee Venetië verslaat? Ook hoorden we dat de kades en de bruggen constant worden vernieuwd. We werden gewezen op de originele stenen in de bruggen en leerden het verhaal achter de Magere brug ( de zussen Mager woonden tegenover elkaar aan de Amstel en bezochten elkaar elke dag. Ze moesten echter steeds een stuk fietsen totdat hun mannen een brug voor hen bouwden ). Deze en nog veel meer interessante wist-je-dat-jes leerde de schipper de acteurs tijdens deze bijzondere rondvaart.

The Bridges of Amsterdam 1

The Bridges of Madison County
The Bridges of Madison County vertelt over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. De musical is vanaf 2 juni te zien en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert James Waller én film met Clint Eastwood en Meryl Streep.

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar – en ook zijn – eigen geluk na te streven?

De met Tony Awards® bekroonde muziek van Jason Robert Brown (The Last Five Years) is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. Aanvankelijk lijkt het een clash van culturen maar gaandeweg ontstaan duetten waarin de twee stijlen naar elkaar toe groeien. The Daily News noemde het “one of Broadway’s best scores in the last decade.”

The Bridges of Amsterdam 5

Kijk voor meer informatie op http://bridgesmusical.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier.