Indrukwekkende Griekse mythologie van Jeroen en Michelle

Michelle Nijenhuis en Jeroen Molenaar speelden gisteren hun afstudeervoorstelling aan de Fontys Conservatorium voor Muziektheater, Andromache. Een mooi tragisch stuk van Koos Terpstra.

Michelle en Jeroen 22

Troje is gevallen, de oorlog lijkt voorbij...
Andromache, prinses van Troje, wordt als oorlogsbuit naar Neoptolemos, de zoon van Achilles gebracht. Andromache is zowel haar man, broers en vader als haar zoontje in de oorlog verloren, evenals Neoptolemos die zijn vader begraven heeft. Artemis, de Godin, heeft hem opgedragen Andromache mee te nemen en voorspelde hem daarbij dat Andromache hem vermoorden zal. Andromache, vol van woede en verdriet wil maar één ding; de moordenaar van haar zoontje wreken. Neoptolemos verlangt naar rust. Twee tegenpolen, buiten hun macht aan elkaar gekoppeld...

Michelle en Jeroen 25

Jeroen en Michelle draaien als tijgers om elkaar heen. Vastbesloten om met een geraffineerd spel elkaar te overwinnen. In een opstelling gemaakt van neonbalken in de vorm van een vierkant bevechten beide personages elkaar in een spannende strijd. Wat ontstaat is een intrigerend spel met nummers die geheel geschreven zijn door Michelle en die perfect passen in dit stuk. Beide acteren gepassioneerd en als toeschouwer word je absoluut meegetrokken in het verhaal en zit je met ingehouden adem te kijken. Het verhaal intrigeert en de personages laten je in spanning afwachten wat de volgende stap van een van beide zal zijn. Deze versie van het verhaal van Andromache is door Michelle en Jeroen op intense wijze op de planken gebracht waarbij weer duidelijk wordt dat deze tragediën een mooie dramatiek en verhaallijn in zich bergen die terecht nog steeds gespeeld worden.

Michelle en Jeroen 37

Voor de fotoreportage klikt u hier