Met 'Lady Marmelade' zet Stamppij zichzelf wederom op de kaart

Stichting Stamppij was het afgelopen jaar genomineerd voor een Amateur Musical Award en dit jaar pakte deze Stichting uit met 'Lady Marmelade' en hoe. Niets is in deze productie aan het toeval overgelaten. Er is zwaar gerepeteerd en met name in de choreografie heeft veel uren extra werk gezeten, waarbij menig zweetdruppel is vergoten. Het resultaat is absoluut geweldig en indrukwekkend.

Lady Marmalade 40

Lady Marmalade is een musical gebaseerd op de film over een Parijse nachtclub. Lady Marmalade vertelt het intrigerende verhaal van de jonge schrijver Christian die naar Montmartre in Parijs vertrekt om te schrijven over de liefde. Daar ontmoet hij Toulouse en de bohemians die hem introduceren in de wereld van absint en feestjes. Zij nemen hem mee naar een Parijse nachtclub waar Harold Zidler een wereld van theater en cancan heeft gecreëerd met zijn dames van de nacht; ‘de Diamond Dogs’. Hier wordt Christian verliefd op de mooie courtisane Satine. De rijke Hertog ziet haar echter ook zitten en dreigt Christian te vermoorden als ze niet voor hem kiest. Wat echter zowel Satine als Christian niet weten, is dat Satine stervende is.

Lady Marmalade 20

De hoofdrol van Satine wordt ontroerend en breekbaar gespeeld door Charlotte Steenbrink. Zij zet deze rol heel gevoelig neer waarbij de innerlijke strijd tussen liefde en zekerheid en de ontberingen van Santine uitstekend tot hun recht komen. De schrijver, Christian, gespeeld door Vincent Jalink wordt onbesuisd en bevlogen vertolkt. Naarmate hij steeds meer verscheurd wordt door liefde en jaloezie, zie je hem lijden door de liefde die toch weer niet beantwoord wordt door Satine.

Lady Marmalade 48

Zijn tegenstander, de hertog, gespeeld door Matthijs Kop zet hem telkens voor het blok. De hertog is een vermogend man en in die tijd waren mensen ook op zoek naar zekerheid. Zeker als Satine een onbezorgd leven en een succesvolle carrière in het vooruitzicht wordt gesteld is de keuze moeilijk voor haar. Gaat ze voor liefde of voor zekerheid en roem? De eigenaar van Moulin Rouge Harold Zidler, wordt gespeeld door Bart Lever. Harold ziet zijn zaak ten onder gaan en wordt voor de keuze gesteld: gaat hij voor zijn meiden of zijn zaak. Zijn geweten en zakelijk instinct komen met elkaar in conflict. Met zijn volle stem en joviale spel weet hij het publiek in te pakken. De meiden van de nachtclub zijn de verantwoording maar vooral zorg van Mamma Marie, gespeeld door Linda de Wit,  die voor haar meiden door het vuur gaat en hen tegen de slechte buitenwereld probeert te beschermen. Met haar nummer “De Meisjes van Mamma Marie” maakt ze veel emoties los bij het aanwezige publiek.

Lady Marmalade 51

In deze musical word je als kijker voortdurend heen en weer geslingerd tussen de extreem vrolijke en clowneske taferelen in de nachtclub en de keerzijde van dit alles; armoede, ziekte en onmogelijke liefde. Daarnaast krijgen de rijken alles wat hun hart begeerd inclusief de levens van de vrouwen in de club. Deze musical is een rollercoaster van emoties, zoals vrolijkheid, ontbering en ontroering met op achtergrond een grote afstand tussen arm en rijk, armoede en ziekte. Met op de voorgrond de liefde tussen Satine en Christian.

Lady Marmalade 64

Als het stuk vordert, vergeet je absoluut dat je naar een amateurproductie zit te kijken. Het decor is absoluut geweldig, zeker gezien het oppervlak van het toneel. Aan elk detail is hard gewerkt en het decor doet niet onder voor menig professioneel productie. Ook de kleding is door het spreekwoordelijke ringetje te halen. De liefdesmedley aan het eind van de eerste acte is creatief samengesteld met fragmenten uit diverse nummers en past perfect als uitsmijter om het publiek naar het pauzedrankje te sturen.

Door de professionaliteit van deze productie sta je er als toeschouwer niet bij stil dat deze productie absoluut tot een van de genomineerden van het komend AMA zou kunnen behoren. De dans, spel en zang zijn uitstekend verzorgt waardoor de tijd voorbij vliegt maar waarbij je als toeschouwer op het puntje van de stoel zit.

Lady Marmalade 82

Cast:
De cast bestaat uit 29 beginnende tot vergevorderde amateurspelers in de leeftijd variërend van 19 tot 68 jaar oud. Charlotte Steenbrink, Jorien Binnemars, Matthijs Kop, Vincent Jalink, Shari Schmidt, Suzanne Zambon, Bart Lever, Harmen Thijs de Vries, Annette Driessen, Eva Freling, Linda de Wit, Anna Lucassen, Mirte Hendriks, Silvia Broeke, Damian van Haperen, Jet van Aardenne, Eveline Steenbrink, Sophie Brus, Esme Waanders, Joris Kingma, Kylie Gijsen, Niek Does, Inge Janssen, Joost Huijs, Dianne van Houdt, Hedi Kwakkel, Diny van den Wielen, Merel Steinmann en Hanneke Huijs-Visser.

Creatives:
Regisseur: Samantha Janssen
Choreograaf: Gerard Baars
Muzikaal leider: Jelle Roosen
Vocaal Leider: Minke Kullberg

Lady Marmalade 116

Wilt u naar deze musical dan kan dat nog voor zondagmiddag. Kaarten reserveren kan op de volgende link http://shop.stamppij.nl/product/tickets/ Kunt u niet, dan is het wachten op de volgende productie.

Voor de fotoreportage klikt u hier.