Britt in iets typisch British

Een Pantomime, ik had er tot vorig jaar nog nooit van gehoord en nu sta ik er in één. 
‘Beauty and the Beast’ wel te verstaan! In Theatre Royal, te Bury st Edmunds.
Een leuk stadje 1,5 uur ten noorden van London.

britt lenting

Het was dat mijn Engelse collega’s van We Will Rock You me hadden verteld over het fenomeen ‘Panto’ en hoe ze dachten dat het echt iets voor mij zou zijn, dat toen mijn agent me deze auditie voorstelde, ik meteen enthousiast was!

Funny fact is dat ik uitgenodigd werd om te auditeren voor de rol van de goede Fee! Wat ik heel leuk vond, omdat mijn casting meestal voor de slechterik is, of de gekke, grappige rol. Ik merk, omdat ze me hier nog niet zo goed kennen, dat de rollen waarvoor ik mag komen wat meer variëren, wat een leuke uitdaging is!

Anyway, gekleed in een leuk jurkje, hakken, knalroze lipstick en haren in de krul, ging ik goed voorbereid naar de auditie voor de rol van ‘Fairy Blossom’. Na de auditie stelde de regisseuse wat vragen om wat meer te weten te komen en pakte mijn cv erbij. Daarop stonden natuurlijk alleen maar queens, slechteriken, diva’s en typetjes. Maar ik bleef in de running voor de rol van ‘de goed Fee’. Ik mocht door naar de volgende week, ronde 2 en uiteindelijk de finals, waar, surprise surprise, ik toch nog even gevraagd werd of ik voor de slechte heks wilde auditeren !!

‘But ofcourse!!! I thought you’d never ask!!’

The new kid on the block!

En zo geschiedde, mijn eerste show in de UK... Inmiddels zijn we precies 1 maand bezig, al voelt het gek genoeg veel langer! Daar waar ik gewend ben om een maand te repeteren, dan een week, of twee, te techen in het theater dan try-outs en premiere te hebben..
Hebben we dat hier, Panto-style, allemaal al in drie weken gehad! Oh my god wat gaat het hier snel, en lange lange dagen!
Twee weken repeteren, 12 dagen van 10 tot 9, vervolgens het theater in 3,5 dag van 10 tot 10, waar alles samen komt, en dan bam, 1 open dress rehearsal, de volgende dag opening night.. en dan 3 dagen later press night!
De pers komt dus niet op de opening night hier, maar heeft z’n eigen avond. Wat in dit geval heel fijn was zodat we even een heel klein beetje konden inspelen!

Wie komt er kijken naar een Pantomime? Eigenlijk vrijwel iedereen in Engeland, naja dat is natuurlijk een beetje overdreven, maar het is zo een populaire traditie hier, en dus is vrijwel elke voorstelling uitverkocht! Wat natuurlijk heel leuk is!

Ze nemen een bekend verhaal, sprookje, wat iedereen kent, en maken er een eigen versie van, met bekende liedjes, en heel veel over the top acting, slapstick achtige scene’s, interactieve momenten, waar de acteur bijvoorbeeld “Oh no there isn’t?” zegt, en de hele zaal, kinderen EN volwassenen, volmondig “Oh yes there is!!!” terug roepen. Waar ze naar de slechterik boo!!!! en ssssss roepen, wat je normaal gezien natuurlijk niet zou willen als actrice, maar in dit geval het het grootste compliment is! Misschien interessant om te weten is dat de ‘baddie’ altijd van Stage Left komt en de ‘goodie’ van Stage Right. Oh! En er is ook vrijwel altijd een Slosh scene, en je raadt het al... yours truly is vanzelfsprekend elke show het slachtoffer van deze slijmerige Smurrie.

Het is zeker anders dan alles wat ik ooit heb mogen doen, wat het echt een unieke ervaring maakt! En ik vind het stiekem ook wel heel erg leuk! Lekker over de top acteren en Evil zijn! Mijn favoriete combinatie! Plus, ik hou er echt van wanneer het publiek zo luid reageert!!

Het schema is wel pittig overigens! We doen maar liefst 12! en soms 13! shows per week!! Gelukkig hebben we een super toffe cast, ook belangrijk! En een top team backstage!!! Dus de dagen vliegen voorbij!!

We spelen tot en met 15 Januari!
Dus mocht je me zoeken? Ik ben druk bezig met toverspreuken, zwaardgevechten en over de top gemeen lachen!!!

Fijne feestdagen iedereen!

Liefs,
Britt

Facebook: https://www.facebook.com/brittmusic
Instagram: Britt.Lenting

Een recensie: https://www.thestage.co.uk/reviews/2016/beauty-and-the-beast-review-at-theatre-royal-bury-st-edmunds-2/

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en audities en Like ons op facebook. Klik hier.