Invloedrijk Theater van Niels van Doormalen(17): Het begin van durven dromen

Afgelopen jaren heb ik veel aan mijn toekomst in het theater getwijfeld. Logisch, gevoel en verstand blenden zich tot een massa van mogelijkheden wanneer je de creatieve sector wil betreden. En dat is niet altijd makkelijk. Maar op een gegeven moment geef je je voor het vak, omdat theater min of meer je levensstijl is geworden. Er is niets mooiers in mijn leven. Samen met theater heb ik dingen gevoeld die ik nooit zou kunnen voelen zonder, het inspireert me dagelijks. Dat is de reden waarom ik Invloedrijk Theater heb opgezet. Theatermaken, een netwerk opbouwen, werken met jonge talenten en culturele mensen verbinden zijn kenmerkend voor dit project: het begin van mijn durven dromen.

Niels 1

Foto: Jordy Maarseveen

Ik heb me in mijn denken erg laten leiden door de Franse filosoof Jean-Paul Sartre.
"Ne pas choisir, c'est encore choisir", ofwel de gedachte dat niet kiezen ook een keuze is geeft mij rust. Op dit moment weet ik nog niet precies waar ik terecht zal komen en hoe ik mezelf zal gaan ontwikkelen, maar wat ik wel weet is dat ik dat nu nog niet precies hoef te kiezen. Vaak wordt het traject middelbare school, vervolgopleiding en werk van je verwacht en ik vind zelf ook dat dit een basis is die noodzakelijk is, maar daarnaast kan zoveel meer: eigen projecten, innovatieve ideeën. Kortom: jezelf onderscheiden!
Een project als deze kan ik namelijk naast mijn middelbare school doen en helpt me enorm in mijn ontwikkeling als acteur en maker. Volgend jaar hoop ik een plekje te weten bemachtigen op een van de vakopleidingen muziektheater of docent theater zodat ik een nieuwe stap in mijn basis kan zetten, maar ook hoop ik natuurlijk te blijven ontdekken naast een opleiding.

Niles 3

Durven dromen is iets wat de komende tijd in mijn gedachten centraal staat. Tijdens een training van 'The Discovery Company' uit Haarlem heb ik samen met lifecoaches Annet Lips en André Bolland mijn dromen in concrete doelen geformuleerd. Zo is bijvoorbeeld een droom van me om jongeren, die een ambitie, droom en passie hebben om een toekomst te vinden in het theater, te inspireren om de stappen richting het theatervak mentaal te zetten. De kracht uit jezelf halen, geloven in je passie en samen werken met zoveel mogelijk mensen zijn sleutelbegrippen om jezelf creatief te ontdekken. Ook zou ik om deze reden over een tijd zelf een boek willen schrijven over mijn theatrale loopbaan en creatieve gedachten. Ook zet ik me graag in voor het algemeen welzijn, en dat is de reden waarom een van mijn grootste dromen is om theater te maken in een ontwikkelingsland met kinderen. Vorig jaar heb ik in een inloophuis voor straatkinderen in Roemenië vrijwilligerswerk gedaan.

Niels 2
Wanneer ik deze straatkinderen, zoals Isa hiernaast, kan laten spelen en wanneer ik deze kinderen kan laten zien wat theater is, komt een grote droom van me uit. Deze foto betekent dan ook ontzettend veel voor me. Het vertrouwen dat Isa me gaf dat ik hem vast bleef houden met zo'n onbevangen glimlach op zijn gezicht terwijl ik hem nog geen paar dagen kende, is onbetaalbaar voor me.

Samen met de cast van Spring Awakening mag ik op 12 december 2015 het nieuwe podium Pand-P betreden om daar mijn project te presenteren. Raak Me is een muzikaal programma, gespeeld en gezongen door de cast van de muziektheatervoorstelling Spring Awakening. Deze enthousiaste groep jonge mensen brengt u een fijne portie muziek, kleinkunst en prachtige teksten. Raak Me is een interactieve productie waarbij we in een ongedwongen sfeer elkaar kunnen inspireren. Dit is exclusief te zien en beleven op zaterdagavond 12 december in Pand P in Eindhoven in samenwerking met Het Nieuwe Theater (Sander Eckhardt, Hans van Heiningen en Wouter van der Horst) en Tom Veeke (muzikale leiding). De omzet uit de kaartverkoop komt geheel ten goede aan de voorstelling Spring Awakening van Het Nieuwe Theater.

niels 4

Bent u klaar voor een avond vol muziek, theater en inspiratie? Boek dan snel uw tickets via www.pand-p.nl.

Posterontwerp: Marksson Media