DE EERSTE...

En dan hoor je het Metropole Orkest de eerste maten van het nummer "Vrij zijn" uit "Het meisje met het rode haar" inzetten. Frits Sissing en Anouk Maas lopen van het podium en wensen je nog snel succes. Even heel diep ademen en dan loop je dat prachtige podium van de Musical Sing a long op.

David

Toen ik in 2007 solliciteerde bij de Koninklijke Marechaussee had ik me 50 keer moeten opdrukken als ik zou zeggen dat ik ooit in musicals wilde spelen. Het was toen, maar ook voor die tijd ook nog nooit in mij opgekomen om het theater in te gaan. Ik werd militair en dat was wat ik wilde. Na 5 jaar dienst bleek niets minder waar. Ik wilde echt het toneel op om te zingen en acteren. Ik besloot muziektheater te gaan studeren aan de Frank Sanders Akademie in Amsterdam.

Nu ben ik net afgestudeerd en mag ik allemaal geweldige projecten doen. Ik geniet van alle "eerste keren". De eerste keer op de radio voor een promotieoptreden voor het liedjesprogramma "Douze Points, Twelve Points, de eerste keer op RTL Boulevard komen met een artikel wat over je geschreven wordt, de eerste repetitiedag bij "Het meisje met het rode haar" en de eerste draaidag voor de nieuwe Telefilm: "Kamp Holland".

Als ik dit schrijf ben ik een middag vrij. We hebben gister de eerste officiële doorloop gehad van de eerste acte van "Het meisje met het rode haar". De regisseur was blij en geloof me, dan ben jij ook blij. Helemaal als je nagaat dat je pas een kleine twee weken bezig bent met repeteren.
Het gaat allemaal verschrikkelijk snel en ik moet mezelf scherp houden door fit te blijven, gezond te eten en me volledig in dit project te storten. We kijken documentaires over Hannie Schaft om kennis te krijgen van hoe het haar allemaal vergaan is, maar ook om de juiste sfeer op het toneel weer te geven.

Als ik klaar ben met repeteren dan race ik naar huis, want met het fit blijven en gezond eten word ik gelukkig geholpen door Personal Trainer: Stephan Hamersma. Hij is heel flexibel dus kan elk moment dat ik wil (maar vooral tijd heb om te sporten) bij hem aankloppen om een sportief pak rammel te krijgen. Gek genoeg lucht dat heel erg op na een lange dag in de studio met oorlog geweld en verzet strijders.

De premiere van "Het meisje met het rode haar is" is 12 oktober 2015 in Haarlem. Tot die tijd nog enorm veel werk aan de winkel, maar ben ervan overtuigd dat we iets bijzonders en heel moois aan het maken zijn. Ik zal jullie op de hoogte houden en na de premiere weer een berichtje plaatsen op musicalsites.nl. Hopelijk tot bij een van de voorstellingen.

Groetjes,

David van den Tempel

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.