Bye Bye Loveboat! De laatste column van Milène van der Smissen

06.00 telefoon. "Hello" "Morning Millie, this is your wake up call for breakfast" Jesus Christ.. Het was 6 uur 's ochtends en mijn hoofd knalde uit elkaar. Ik keek rond in mijn enorme, met luxe overgoten cabin.BN destem 2

What a big mess! Vandaag was het disembarkation day. De dag waar wij de laatste weken naar uit hebben gekeken. Ik had de start van deze dag iets anders voorgesteld. In mijn kleren van de vorige avond strompelde ik naar de badkamer. Wat in reallife een meter was (in die riante cabin van mij) leek een hele opgave. Na een blik in de spiegel kwam ik tot de conclusie dat ik er echt niet mee weg zou komen als ik gewoon mijn nametag op zou doen en mijn weg zou banen naar het buffet. Nee, een douche was geen overbodige luxe. Alhoewel, blijkbaar had ik mezelf die avond al voorzien van een geïmproviseerde eigen douche, in de bar.. Met kleren aan weliswaar, met als verfrissings middel: droge witte wijn. Tja, dat was een goed feestje! En het laatste feestje. Een feestje omdat ik na negen maanden naar huis zou gaan. Maar ook een feestje om die afgelopen top tijd te vieren! Want man, wat was dit leuk!

10393667 10202241117467827 3542863378600339977 n

Er zijn momenten die ik nooit zal vergeten. Zoals het ontzettend vals meezingen van danser Trenton op een wel heel ongelukkig moment tijdens de show. Of het blijven vasthaken van mijn pruik aan Ben's microfoontje. Het moment waarop ik omhoog getild werd en keihard met mijn benen tegen de tafel knalde. Mijn "ten minutes of fame" als invaller voor zangeres F1. De blik in de oogjes van Damian tijdens de laatste show van "Droom". Het pad oog van Kayleigh. Serveren in de Lido vanwege Code Red. Die belachelijke omkleding tijdens "Heat" waar ik er achter kwam dat Trenton, onze kostuumman, mijn neptiet zo'n beetje op navelhoogte had genaaid. De backstage blikken die we uitwisselden in de coulissen. Die hoge noot in "Amadeus". Mijn chemie met zanger Damian. De paniekaanval net voordat ik op moest. De knepen in mijn kont tijdens shows. Het moment dat ik een black out had tijdens een groeps -choreo en toen maar mijn eigen interpretatie van een Indische dans erop losliet. De blik in Bens ogen bij het aanschouwen van mijn zweetsnor.

bn de stem 10bn de stem 14BN de stem

06.30. Ik had me weten te verplaatsen van deck 3 naar deck 11 om daar te genieten van the last supper met mijn cast. Zodra ik ging zitten aan de ronde tafel krijg ik de opmerkingen naar me toe geslingerd. Ja, inderdaad.. Dit was een leuk feestje en daar moest ik nu voor boeten! Ik keek mijn castleden aan, probeerde een slok van mijn water te nemen, maar merkte dat mijn lip begon te trillen. Midden in het restaurant barstte ik in tranen uit. Geen traantje, nee janken. Mekkeren! Hard en lang. Geen croissantje, geen eitje en zelfs geen wafel kon me troosten. (And that's pretty odd)

This was it. Het einde van 9 maanden avontuur, maar mijn beste keuze ooit! Allen, wat zou ik deze mensen toch gaan missen! Het was waar wat ze zeiden aan het begin van het contract: "Welcome to your new family!" Ja, ik ben echt van deze mensen gaan houden. En bah, wat klinkt dat toch pathetisch.

Benieuwd naar Milène's talenten? Check dan nu haar showreel met materiaal van de shows of neem een bezoekje aan het website.

www.milenevandersmissen.nl

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.