Musicalsites ontmoet Phantom ster Geronimo Rauch

Al 28 jaar lang een waanzinnig succes in London en 151 andere steden, met meer dan 70 Awards en 140 miljoen individuele bezoekers. Wij hebben het dan uiteraard over Andrew Loyd Webber's The Phantom of the Opera. Musicalsites kreeg de kans om een exclusief interview te hebben met de huidige West End Phantom, Geronimo Rauch, en mocht daarnaast ook van deze show genieten. Klik op lees verder voor het video-interview met beelden van de show.

Schermafbeelding 2015 07 02 om 10.15.50

 The Phantom of the Opera vertelt het verhaal van Christine, een Zweedse Sopraan, die optreedt in de Opera Populaire te Parijs. Ze krijgt zangles van de mysterieuze Phantom, die woont in de diepe kerkers van de Opera. De Phantom heeft echter een ongezonde obsessie voor Christine.

Sinds 2013 speelt Geronimo Rauch al de rol van de Phantom. De Argentijnse musical ster, die een van de jongste Phantoms ooit is, vertelt hoe hij begon in Madrid in Les Miserables als Jean Valjean. De logische volgende stap voor hem zou West End zijn en Cameron Mackitosh (Musical Producer van o.a. Les Miserables, The Phantom of the Opera en Mary Poppins) was het daar mee eens en nodigde hem uit om deze rol op West End te spelen. Na 1 jaar werd hij gevraagd om auditie te doen voor de Phantom in The Phantom of the Opera, en zo begon zijn avontuur hier in Her Majesty's Theatre.

"Ik vind het een meesterwerk, de muziek is ongelofelijk en wat er op het podium gebeurd is magisch," vertelde Geronimo. "Dat is ook wat iedereen altijd vertelt bij de artiesten uitgang, iedereen blijft zich er over verbazen." Vanaf het begin van de show is de musical dan ook een visueel pareltje. De show begint mysterieus maar zodra de iconische kroonluchter stijgt en de ouverture begint weet je dat dit een avond vol wonderen en magische momenten wordt. Een voorbeeld daarvan is de prachtige boot scene die Geronimo deelt met tegenspeler Harriet Jones (Christine Daaé).

Harriet Jones is klassiek getraind en dat kan je ook duidelijk aan haar stem horen. Ze is een zeer onschuldige Christine en ze speelt de rol met veel passie. Naast haar voortreffelijke sopraan stem is Harriet ook ontzettend sterk in acteren. Tijdens de eerste akte een onschuldig jong meisje en daarna komt ze terecht in een emotionele achtbaan die ze voortreffelijk speelt.

Geronimo zelf heeft ook een emotioneel zware rol. De Phantom heeft een zwaar leven en wordt gehaat door bijna iedereen. Zich verplaatsen in de rol heeft ook altijd tijd nodig. "Ik probeer niet naar mezelf te kijken als ik de make-up op krijg. Zo ga ik in een keer van Geronimo naar de Phantom."

Op het podium is dan ook absoluut niets te vinden van de grappige en aardige Geronimo waarmee we het interview hadden. Zijn aanwezigheid is overmeesterend als de Phantom. Hij is angstaanjagend en toch aandoenlijk en menselijk, waardoor hij je emotioneel raakt. De rol heeft veel verschillende vlakken maar zijn persoonlijke favoriete moment is The Point of No Return. "Dit liedje heeft zoveel passie en zoveel tango, en aangezien ik uit Argentinië kom vind ik het altijd heel leuk om the Point of No Return te mogen zingen." Zijn uitdaging ligt dan ook bij zijn Spaanse accent vindt hij zelf. En daarnaast het feit dat de rol zo iconisch is. "Iedereen kijkt uit naar het moment dat de Phantom verschijnt en je moet er gewoon overtuigend staan." De rol vraagt veel van een acteur maar elke avond zo'n prachtig verhaal spelen maakt het allemaal goed. Als kijker word je in het verhaal gesleept.

De Phantom is nog steeds een van de beste shows die West End te bieden heeft en bewijst dan ook maar weer dat het niet voor niets al meer dan 28 jaar achter elkaar draait. The Phantom of the Opera is te zien in Her Majesty's Theatre te London en kaarten zijn op dit moment te koop tot Maart 2016. Geronimo Rauch is nog te zien tot 5 September 2015 in de rol als de Phantom.

Verslag en video: Nicole van den Berg