Twilight zoon

Toen ik 18 jaar was en net van school kwam, zou ik gaan studeren aan de kleinkunst Academie. Inderdaad.. ZOU... Want ik ben nooit gaan studeren.

nurlailakarim

Na mijn audities had ik nog een dik half jaar speling. Ik was aangenomen bij zowel De kleinkunst Academie in Amsterdam als bij het Conservatorium in Den Haag voor Jazz en Zang. Voor de overbruggingsperiode moest ik even een baan hebben. In die tijd had ik heel veel baantjes tegelijk; ik was kamermeisje in het Kurhaus in Scheveningen, plukte biologisch geteelde rozen in de kas in het Westland en ik trad heel veel op met de toen grootste bruiloften en partijen band 'Twilight Zoon'.
Een TOP band met vier blazers, drie zangeressen en een zanger, alles erop en er aan! We schnabbelden wat af! De band had een dubbele bezetting, een voor in het weekend en een voor door de week. En ik zat in beide. Voor een meisje van 18/19 verdiende ik me echt helemaal scheel!

Vaak ging ik na een optreden bijvoorbeeld bij Minerva, een studenten vereniging, door naar de kassen om rozen te plukken om vijf uur in de ochtend. Of we hadden met koninginnen dag drie GIG's op een dag . Drie keer drie kwartier en dan helemaal los gaan met dansen en zingen. Ik zat ook wel eens rechtop in de stoel te knikkebollen van de slaap tussen de optredens door. Maar zodra ik op toneel stond was ik weer wakker. Een gouden tijd!

Ik moet zeggen dat ik nog nooit zonder werk heb gezeten, maar dat was de tijd voor schnabbels. Nu mag je blij zijn als je er vier per maand hebt. Ik had het in die tijd zo druk, dat ik een Amsterdams bandje heb moeten bedanken voor de eer. Ene Tjeerd belde me en zei: " Wil je bij " Total Touch'' komen zingen? Mijn zusje wil solo. We gaan het groots aanpakken, toeren blablabla." Ik zei: " Super leuk, maar bedankt! Ik heb het te druk met Twilight Zoon, zit volgeboekt!" Ik had ze zien spelen en ontmoet in " Café naar boven" in Amsterdam waar ik zong . Maar Twilight Zoon was mijn familie. Bij Total Touch voelde dat niet zo voor mij. En ik dacht nog : "" Wat een bla bla, ECHT weer een gouden bergen verhaal!". Maar niet veel later had Total Touch een grote hit. En zijn zusje zat nog gewoon in de band. Steeds als ik "Touch me here baby won't you kiss me there" dacht ik "SHIT!!!!!!". Maar goed, mijn weg was anders bestemd, mijn weg was kamers schoonmaken in het Kurhaus, rozen plukken en spelen met de fijnste band van Nederland.

Chickie, een van de zangeressen, maar ook mijn mentor en leraar op toneel, heeft me alle fijne kneepjes van het vak geleerd. Ik noem haar nog steeds mijn grote zus. IN die tijd heb ik het vak geleerd.

Door die periode zal ik nooit zomaar een liedje zingen op toneel! Al ben ik geen danseres, ik dans altijd! Nu bij Fourtina merk ik dat ook. We staan met een grote band, danseressen en zangers. Tijden zullen herleven. De zangers doen mee, de dansers doen mee, het is een grote explosie van passie wat er van het toneel afspat. De passie die ik heb meegekregen toen ik nog kamermeisje was.

Thanx TWILIGHT ZOON! Jullie zijn de grondleggers van wat ik nu in het theater ga brengen!

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.