Het leven van een Rozette gaat niet over rozen.

Een uitspraak die klinkt als een klok en klopt als een bus!!Twee weken geleden kregen Ivo Chundro en ik de uitdaging in onze schoot geworpen om een show in 10 dagen uit onze hoofd te leren. De eerste run werd geweldig gespeeld en gezongen door Wesley de Ridder en Ruben Kuppens en nu was de beurt aan ons.

 rozettes

Na een lange periode van een bewuste time-out waarin ik de kans kreeg om een waanzinnige documentaire op te mogen nemen en een boek te schrijven, ontwaakte toch het theatervlammetje. Hoe vaak krijg je de kans om met een van je beste vrienden EN de man die je heeft opgeleid het toneel te delen?
De taak leek ogenschijnlijk onmogelijk. In 10 dagen een heel script, met veel songs en waanzinnige choreografieën. Dit 38-jarige lichaam was niet zo heel veel meer gewend dus ik zag er als een berg tegen op. Des te groter was de wil om de uitdaging aan te gaan.

In eerste instantie begonnen Ivo, Sander Vissers ( die zijn rol ging hernemen ) en ik aan de choreografieën. Vele uren voor de spiegel met waaiers van veren die je op een specifieke manier moet hanteren voor een maximaal effect. Handkramp. Nooit eerder ervaren maar meerdere malen gevoeld. De heftigste choreo was de FINALE. Een dans die niet zou misstaan in de finale van So You Think You Can Dance. Vol bewondering zat ik in de zaal toen ik ging kijken naar de eerste run van The Rozettes. 3 Jongens op hakken die de vloer ROCKTE!!! Nu was de taak aan ons. Ik heb dagen niet helemaal normaal kunnen lopen van de kramp in mijn benen. De verzuring die daar optrad deed mij denken aan mijn studie tijd op de Frank Sanders Akademie.

Dankzij de immer vrolijke en positieve Paul van Ewijk gingen wij heel rap met de scenes. Er werd veel gelachen en af en toe gevloekt ( de frustratie als je de geleerde tekst niet normaal je mond uitkrijgt ). Beetje bij beetje kwam de show bij elkaar en konden wij al snel de Theaterstudio in waar de catwalk gereed was om op te repeteren. In een sneltreinvaart gingen wij met Guus aan de slag met de nummers waar wij probeerden meer meerstemmigheid in het geheel te brengen. Rond dag 7 stond de gehele show en konden wij min of meer een doorloop doen. Het was vallen en opstaan. Het hoofd ging als een malle tekeer, welke scene kwam na welk lied en waar moest ik ook alweer af? Maar tevreden en doodmoe verlieten wij die dag de Theaterstudio.

Alle repetities deden wij natuurlijk in repetitie kleding. Dat zat lekker en bewoog makkelijk. Het gevoel de voorstelling een beetje onder de knie te hebben verdween als sneeuw voor de zon toen de kostuums erbij kwamen. Het is een apart proces. Elke keer als er een element bijkomt voelt het alsof je weer opnieuw kunt beginnen. Het was de beurt aan Jan en Lenn Aarntzen. De waanzinnig mooie en extravagante kostuums werden aan de doorlopen toegevoegd. De hakken, corsetten, hoofddeksels. Ik moest enorm wennen. Hoe sta je? Hoe bewaar je je balans op pumps als je danst, waar haal je in hemelsnaam adem als je moet zingen terwijl je bent ingesnoerd?!
Maar het wonderlijke is : Het komt altijd samen en vooral het komt altijd GOED.
Laat de producenten het maar niet horen. Wie wil er nou een show in 10 dagen in repeteren?!

Het is een FEEST om met Sander, Ivo en Frank de mensen een avond in een travestieten club te mogen verwelkomen en te vermaken. Met alle liefde neem ik de pijnlijke voeten en de uitslag van het scheren op de koop toe.

Het leven van een Rozette gaat niet over Rozen.

Ik nodig jullie van harte uit in nachtclub The Rose.

Liefs Mimi Pussay ( poesje op z'n Frans )