Na de premiére van Flashdance door Javan Hoen.

De première was een hoogtepunt! In een bomvol theater in Tilburg gingen wij laten zien waar we de voorgaande maand voor gebikkeld hebben.

Wat weinig mensen ook weten, is dat ik zes weken voor de première mijn meniscus door midden heb gescheurd met een uitvoering , waar ik na een operatie een herstelperiode kreeg opgelegd van drie maanden. Paniek in de tent! Gelukkig hadden Martin, Roy en de producenten er samen met mij vertrouwen erin dat ik op de première gewoon zou gaan knallen. En met dat doel ben ik ook de repetities in gegaan! De première was voor mij de perfecte afsluiter na een stressvolle herstelperiode.

We zijn nu precies een maand verder en we genieten met volle teugen! Wel is het nog steeds bikkelen geweest na de première aangezien we direct aan de slag gingen met onze covers. Ik moest al na een week op als Andy en mij daarbij dus meteen gaan inleven hoe het is om drie kinderen te hebben zonder geld op zak.

Terwijl die drie kinderen al een 'ver van mijn bed show' is was de zwaarste taak misschien toch wel om de hele loop/dans routine in te studeren aangezien alles opposite is van mijn eigen plek. We zijn gezegend met Melise de Winter als resident director. Zij zorgt er elke dag voor dat alle covers (en dat zijn er nog al wat in deze productie) voldoende tijd en aandacht krijgen om de rol in ons lijf te krijgen.

De show is in ons lijf gaan zitten en hebben deze maand al vaker voor een uitverkochte zaal gestaan. De cast leert elkaar steeds beter kennen en aanvoelen. We hebben zelfs al een trainingsuur ingelast voor elke show. De perfecte manier om warm te worden is ons 'Each one teach one' project. Hierin leren de dansers elkaar moves en routines aan waar ieder in gespecialiseerd is. Op deze manier voorkomen wij dat we eenkennig worden en dat iedereen wat allrounder wordt. Want na dit Flashdance avontuur wachten andere audities weer op ons!

Lees ook:
Flashdance, een passie, een kans.

Daar gaan we!