'Opening Night' 15 oktober 2013

Vanavond is het zover! In de prachtige Leidse Schouwburg zal de première plaatsvinden van De Man Die Het Wist van Het Thriller Theater. Na 5 weken repeteren, 1 week monteren en 3 weken try-outs maken we ons op voor de avond waar we naartoe hebben geleefd. En we hebben er zin in!


Inmiddels zijn de toi toi toi's bedacht en gekocht. Dit zijn kleine cadeautjes voor je collega's om iedereen veel plezier te wensen. Vooral geen succes, want volgens de theatertraditie brengt dat ongeluk. Dus vandaar uitspraken als 'Break a leg' en 'Hals- und Beinbruch' die je precies het omgekeerde toewensen, om het lot niet te tarten.
Vanavond is extra bijzonder voor de producenten van het Thriller Theater Lex Passchier en Rieneke van Nunen die vanavond hun tiende en laatste voorstelling in première laten gaan. Ik vind het heel bijzonder dat ik daaraan mee mag werken. En onze regisseur Bruun Kuijt viert ook nog z'n verjaardag vandaag, dus het wordt dubbel feest.

Als je zin hebt om een avond te lachen, kom dan naar ons kijken. Ook als je niet echt bekend bent met Hitchcock staat het verhaal op zich en heb je een hele leuke avond. Wat ik ook erg leuk vind is dat we een theater in een theater hebben. Bij onze voorstelling kan het publiek namelijk in de coulissen kijken, want de doeken hangen er niet voor. Je ziet hoe we ons verkleden en een ander personage worden, hoe kleine ruzietjes tussen de acteurs worden uitgevochten en wat er nodig is om het stuk tot een goed einde te brengen. En voor de Hitchcock-kenners is de voorstelling natuurlijk heel leuk om alle verwijzingen naar de films te zien. Maar ook als je de films niet kent is het een doldwaze komedie.

Hopelijk gaan we knallen vanavond en iedereen in de zaal en ook onszelf op toneel een mooie avond bezorgen. Ik denk dat het goed komt, want volgens mij hebben we een heel mooi stuk in handen.
De Man Die Het Wist is nog tot en met januari 2014 te zien in theaters door het hele land. Bekijk de volledige speellijst op de website van Het Thriller Theater. http://www.thrillertheater.nl/mainContent.php?id=generic20130511141547
Hopelijk tot ziens in het theater!

(Fotografie: Joris van Bennekom)